Különleges nagypénteki program

Nagypénteken különleges alkalomban lesz része annak, aki részt vesz ünnepi istentiszteletünkön, ami 2017. április 14-én 18:00 órakor kezdődik az Agapé Pünkösdi Gyülekezet imaházában. Az esten igét hirdet Fábián Zoltán, és vendégünk lesz a Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara (SKA), amit így mutat be hivatalos honlapjuk.
„A Segítség Köve Alapítvány Ifjúsági Zenekara (SKA) 2012 nyarán alakult. Tagjait főként 12-25 éves tinédzserek / fiatal felnőttek alkotják. Célunk, hogy a Jó Hírt vigyük el mindenfelé zenénken keresztül. Hangzásvilágunkra leginkább a szimfonikus jelző illik, annak ellenére, hogy a hangszer arányok eltérnek a hivatalos szimfonikus zenekarok felállásától. 
A vonós szekció 6-8 hegedűből, csellókból áll. A fafúvósok között fuvolák, klarinétok és szaxofonok szólalnak meg. A rezes szekciót trombiták és harsonák erősítik. A ritmus szekcióban a zongorák, a gitár, a basszusgitár és a dobok kaptak helyet. Bizonyos dalokat olyan különleges hangszerek kísérik, mint az ír furulya, a harmonika, csengettyűk vagy a citera. A zenekart az énekesek teszi teljessé, illetve munkánkat technikus csapat segíti.
Repertoárunkban a tradicionális himnuszok feldolgozásától a kortárs dicsőítő dalokig mindenféle stílus szerepel – mind külföldi mind hazai előadóktól –, melyeket némely esetben eredeti nyelven (angol, spanyol, héber), illetve többségében magyar nyelven énekeljük.”

Kategóriák: