Hálaadónapi istentisztelet 2011

Gyülekezetünk történetének éltető gyökereit nemcsak Budapest egyes városrészeiben (Orczy tér, Kőbánya, Rökk Szilárd utca) azonosíthatjuk. Az elmúlt évtizedek „aréna úti”, „dózsás”, „agapés” történései szorosabban-lazábban összefonódtak egyes vidéki gyülekezetek sorsával. Az éltető kapcsolatok leginkább a békési gyülekezettel kötnek össze minket.

Jó néhány tag, család származik az alföldi mezővárosból, de a főváros is adott testvéreket a Békésieknek. Itt és most talán elég, ha csak gyülekezetünk korábbi pásztorára, a Békésről elszármazott Fábián Attilára emlékezünk, vagy köszöntjük ezen az úton is Makovei Jánost, gyülekezetünk korábbi oszlopos tagját, aki később a békési gyülekezetet vezette.

Így különös öröm volt, hogy 2011. október 16-án az Agapé Pünkösdi Gyülekezet hálaadónapi istentiszteletén D. Nagy Józsefet, a békési gyülekezet pásztorát köszönthettük vendégként imaházunkban. József hirdette az igét ezen a napon közöttünk, de előtte két bizonyságtevő, Gonda Szilvia és gyülekezetünk korábbi tagja, D. Nagy József feleségének, Makovei Ildikó gondolatait hallgathattuk meg.

Az igehirdetés után fontos esemény részesei lehettünk, segédlelkésszé avattuk Gurzó Jánost, akinek munkájára a presbiterek vezetésével az egész gyülekezet kért áldást.

Az ebéd a szűkös lehetőségeket maximálisan kihasználva szervezetten és pörgősen zajlott le, amiben a kiszolgálásért felelős testvéreink hatékony munkájának volt köszönhető. Válság ide, válság oda, idén sem maradtunk éhen, az udvaron felállított süteményes asztalok pedig egyenesen mesébe illőek voltak (terülj, terülj asztalkám…).

Nem(csak) ezért volt okunk a hálára. Minden külső nehézség ellenére él a gyülekezet, megéljük a hitünket és egyre többen kíváncsiak a közvetített üzenetre. Isten szeret minket.

És a békésieket is…

Kategóriák: