Nem csak kenyérrel - Lingné Mike Ágnes 2017.05.28.

Lingné Mike ÁgnesLingné Mike Ágnes vagyok. Megtiszteltetés, hogy itt állhatok a gyülekezet előtt és mindaz, ami elhangzik most Isten nevére hozzon dicsőséget! 
A májusi téma az aggodalmaskodás, és annak kezelése. Máté 6:27: „Aggódásával pedig ki tudná meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is?” Amikor a lányom pár héttel ezelőtt megkérdezte miről fogok bizonyságot tenni, mondtam, hogy az aggodalmaskodásról. Azt felelte: „De Anya, te nem is vagy aggódós!” Hálát adok Istennek, hogy ő már nem ismerte azt az aggódós Édesanyát, aki voltam, amikor egy rendelési időn belül kétszer is megfordultam a gyerekorvosnál, mert kijött egy újabb pötty a melegtől rajta, és minden pöttyről azt gondoltam, hogy halálos. 
Férjemmel ’96-ban tértünk meg. Nagyon különböző háttérből, a világból jöttünk. Ő ateista, én Istenkereső voltam, családjainkban nem volt egyetlen élő hitű személy sem.
1996-ban egy zsarolás áldozatai lettünk, melynek kapcsán igazán volt okunk az aggódásra. Férjem bankban dolgozott, ahol zsarolóktól kapott egy nevet, bankszámlaszámot, és utasítást arra, hogy utaljon át 50 millió Ft-nak megfelelő értékű valutát…rettegés, aggódás, félelmek következtek, majd a férjemet 3 napos előzetes letartóztatásba helyezték, mivel a rendőrség szerint ő volt a zsarolás értelmi szerzője. Ekkor férjem, Attila „Az ennél már nem lehet rosszabb!” kijelentéssel Isten felé fordult és megtért, majd én is követtem. Így megismertük Istent, mint Teremtőt és Szabadítót.
Ekkor 8 hónapos terhes voltam az első élő gyermekünkkel. Előtte sajnos spontán vetélés következtében már elveszítettünk egy gyermeket, akit meg kellett szülnöm a terhességem huszadik hetében. Amikor megszületett végre a fiunk, azonnal jött a következő aggódni való, ugyanis vesemedence tágulattal született, aminek következtében befelé ürített a vese. Sok kórházba járás, hetente különböző vizsgálatok következtek és egy éves koráig sok tortúra várt ránk, mivel csak akkor lehetett volna megműteni… De Isten másként gondolta. Mivel itt még nem ismertük Istent, mint Gyógyítót, a testvérek, barátok, és az egész gyülekezet ima-, és böjt láncot folytatott, folyamatosan bátorítva minket, hogy Isten tud csodát tenni. Hálás vagyok azokért az emberekért, akiket Isten használt a felénk való szolgálatban. Igazán hordozták terheinket az Ige szerint, amelynek csodálatos eredményeként Isten meggyógyította a gyermekünket 3 hónapos korában! Így megismerhettük Istent, mint Gyógyítót. Testvéreink hiteles példák voltak számunkra! Fontos, hogy így számíthassunk egymásra. Így én is arra tettem föl az életemet, hogy figyeljek a körülöttem lévő emberekre, támasz és segítő legyek mindenki számára, mert tudom, hogy a mi hitünk, és bizalmunk az Úrban így tudott megerősödni, fejlődni, növekedni.
2001-ben lányunkkal voltam áldott állapotban, amikor egy vizsgálat során megállapították, hogy Down-kóros. Aggódásra itt is volt okunk. Ekkor már erősebbek voltunk a hitben, sokkal többet tapasztaltunk az Úrból, mégis telve lettem félelemmel és aggódással. Férjem sokat bátorított, mondván, ha egyszer gyógyított Isten másodszor is tud! De az én anyai szívemet igen csak sok kétség gyötörte. Gyülekezetünk megint mellénk állt, imaharcok, böjtök. Mivel Isten tegnap, ma és mindörökké ugyanaz, újra megdicsőítette az Ő nagy nevét, és csodálatos egészéges gyermekkel ajándékozott meg minket! De ezeket  a terheket nem tudtuk volna a támogató testvérek nélkül elhordozni. Legyünk mindannyian egymásra odafigyelő emberek!
Hogy mi az aggodalmaskodás kezelésének módja? Az én életemben az, hogy elhiszem, hogy amit Isten leíratott a Bibliában, az A-tól Z-ig igaz! Ha azt mondja ne aggódjak, akkor elhiszem neki, hogy nem kell aggódnom, mert bármit mutatnak a körülmények, bármit produkál az ellenség, Isten mindent a kezében, és a felügyelete alatt tart! Ő a megoldókulcs mindenre!
Hogy miért nem tudjuk ezt ilyen egyszerűen megélni? Mer az egónk nem engedi. Azt mondja az „énünk”: az a biztos, ha én megcsinálom, ha én kézben tartom. De amíg mi nem adjuk oda Istennek, ő nem veszi el. Mert a szabad akaratot tiszteletben tartja.
Végül még egy igevers, Filippi 4:6: „Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban, és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.”

(Elhangzott az Agapé Pünkösdi Gyülekezetben 2017. május 28-án. Szerkesztett változat.)

Lingné Mike Ágnes

Lingné Mike Ágnes

 

 
 
Kategóriák: