Nem csak kenyérrel - Brunáczky Tamás 2017.03.05.

„Szeresd felebarátodat, mint önmagadat“ (Mt 22:39)

Brunáczky Tamás vagyok. 22 nap múlva lesz pontosan 1 éve, hogy bemerítkeztem. „Döntöttem“ - ez volt ráírva a polóra is, amit Novoszády Zoli, testvérem készített a bemerítkezésünkre.
Az Úr munkálkodik, formál engem, így változok lélekben, jellemben és szellemben is. Javulnak az emberi kapcsolataim, megjelent a szeretet és az elfogadás Isten iránt, önmagam iránt és ezáltal a többiek iránt is. A kegyelem érzése és Jézus jelenléte állandósult az életemben. 
Régen kizárólag önmagamra összpontosult a figyelmem, az érdekelt, hogy nekem mi a jó, és ha úgy viselkedik a másik ember, ahogy én szeretném, akkor talán viszont szeretem, talán...
Ma már kristálytisztán látom, hogy emberek sokkal többször viselkednek gyarló módon, úgy, ahogy én, amely régen Isten nélkül haragott, dühöt, félelmet és rossz érzéseket keltett bennem, sőt egyre nőtt bennem a neheztelés mások iránt. Érthető volt, hiszen tükröt tartottak elém.
Régen a pénz volt az isten, úgy véltem, ha van pénz, akkor van minden. Józanodásom első 2 évében elkezdtem egy új tevékenységet, ami ugyan jövedelmezett, de rossz érzéseket hozott és feszültséget szült. Éreztem hogy nem vagyok a helyemen, de nehezen engedtem el, mert tudtam, hogy az emberek összeszoktak, nélkülem is menni fog, kihasználják a kapcsolataimat, az ötleteimet és írigy lettem.
Rossz volt lemondani róla, elengedni, de engedelmeskedtem Istennek. 8-9 hónap telt és közben nem csak elengedtem ezt a munkát, de örültem is a másik sikerének. 
Isten munkálkodik bennem és ha ezt hagyom, akkor érzem igazán, hogy élek. Mindig beugrik, hogy a pokol kapujából hozott vissza, pedig én ellene dolgoztam évekig és elárultam, de Ő szeretett, megbocsájtott és kegyelmet adott Jézus Krisztus által. Ezt a szellemet, lelkületet erősíti bennem, és azt kéri, hogy ugyanezt éljem meg embertársaim irányában is. Legyek olyan elfogadó, elnéző és szeretetteljes az emberekkel, mint amilyen Ő velem. Dicsőség Neki!

(Elhangzott az Agapé Pünkösdi Gyülekezetben 2017. március 5-én. Szerkesztett változat.)

Ádámkó Andrásné

Brunáczky Tamás

 

 

Kategóriák: