Nem csak kenyérrel - Bálint Péter 2017.04.02.

Ádámkó Andrásné

„Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.A lelkem felüdíti, Igaz ösvényen vezet engem.Ha a Halál árnyékában járok is NEM félek semmi bajtól, mert Te velem vagy: A Te vessződ botod meg vigasztal engem.Asztalt terítesz  nekem, ellenségeim színe láttára.Megkened fejem olajjal, csordultig van poharam Bizony jóságod és szereteted kísér életem minden napján és az Úr házában lakom egész éltemben.”

Sokan ismertek engem, de bemutatkozom: Bálint Péter vagyok és 2016. szeptember 18-án merítkeztem be.Szerencse játékfüggő vagyok, júliusban lesz 5 éve, hogy az Úr kegyelméből már nem kell játszanom, de most nem a múltról szeretnék nektek beszélni, hanem az a gyülekezetbe kerülésemről, pontosabban a bemerítkezésem óta eltelt időszakról.
Igen, nem szűkölködöm, van hol lakjak, és mindig mindenre jut. A bemerítkezésem, (ami vasárnap volt) előtti pénteken zártam le a szerencsejáték tartozásaimra felvett kölcsön utolsó részleteit. Ezzel egy jelentős havi kiadástól szabadultam meg. Majd a rákövetkező hónapban a főnököm felemelte a béremet úgy, hogy a cégnél régóta dolgozó kollégák fizetéséhez igazította. Ez még tovább növelte a havi bevételeimet. Nos, ez a csoda!
Megkeni fejemet olajjal, ha betegségben vagyok csak Őhozzá kell fordulnom. Az Úr átsegített számos bajon kb:1 éve küszködtem egy betegséggel, ami mára már csak a múlt.
Nagyon sokszor próbálkoztam leszokni a dohányzásról elkezdtem imádkozni, és az Úrtól újból kegyelmet kaptam és 2016. október 23-a óta nem dohányzom. Ezt is csodaként élem meg!!
Február óta újra elkezdtem sportolni, nem keresek kifogásokat, inkább próbálom helyre hozni a káros szenvedélyeimmel okozott károkat.
Oly sok magányban eltöltött év után (mert régen csak a játék érdekelt és semmi más), mindig érzem az Úr szeretetét, ami olyan átható, hogy sokkal közelebb kerültem az idáig elhanyagolt családomhoz is.
A régi barátaimmal megromlott vagy megszakadt a kapcsolatom, akik megmaradtak azokkal a nem igazán egyforma értékrend miatt lassan mégis elszakadtunk egymástól. Ekkor ott volt bennem a kérdés, hogy akkor mit fogok csinálni a szabad időmben, főlég a szombatjaimon? Így elkezdtem járni a gyülekezeti IFI-be ahol szívesen fogadtak, sőt tegnap szereplője is voltam egy játéknak. Kirándulni is voltam a fiatalokkal és a gyülekezettel is. Csodálatos és igaz szívű embereket ismerhettem meg, akikkel a nem régiben elvesztett pásztorom pótlása is megoldódott.
Tehát NINCS mitől félnem, ha bármiben is hiányt szenvednék Ő törődik velem és pótolja szükségeim.
Összességében tehát: felfoghatatlanul sok csoda lett az életemben, az izgága természetemet is szépen lassan felváltja a lelki béke amit csak az Úrban érhetek el. Mert most már az Úr házában lakom egész életemben. ÁMEN!

(Elhangzott az Agapé Pünkösdi Gyülekezetben 2017. április 2-án. Szerkesztett változat.)

Bálint Péter

Bálint Péter

 

 

Kategóriák: