Egy új kezdet elé

Ebben a nehéz helyzetben nagyon fontos, hogy ne bűnbakot keressünk, ne mindenáron megbüntetni akarjunk valakiket, hanem kövessük Jézus tanítását, és mindenki először önmagát vizsgálja meg, hátha a saját szemében gerendát is talál, míg a másikéban csak szálka van. Ezért most nem szeretnénk azonnal újabb lelkipásztor keresésbe fogni, hanem szeretnénk időt hagyni, hogy letisztulhassanak az érzéseink és a gondolataink.
Tavaly év végén azért hosszabbítottunk meg a korábbi vezetőség mandátumát idén szeptemberig, mert a háttérben zajlik a gyülekezetünk belső struktúrájának, folyamatainak, működésének és kapcsolatainak felülvizsgálata, és újragondolása. Ennek keretében gyakorlatilag megvizsgáljuk, hogy a mai magyar társadalomban az ige fényében hogyan működhetne leghatékonyabban a gyülekezetünk, hogyan tudjuk legjobban betölteni azt a küldetést amit a Jó Isten a mi gyülekezetünkre bízott. Egyáltalán mi is pontosan ez a küldetés...
Szeretném, ha a következő hetekben, hónapokban nagyon sokat beszélgetnénk egymás között arról, hogy hogyan tehetjük jobbá, hatékonyabbá, Krisztusibbá a gyülekezetet. pl. János hogyan találta meg a hangot az érdeklődőkkel a gyülekezetben és a gyülekezeten kívül, és hogyan vezette el őket a megtérésig. Mi eredményezte azt, hogy a tavalyi évben háromszor is tartottunk bemerítést, és szinte minden testvéri-órán volt tagfelvétel. Tanuljuk meg Jánostól ezeket a dolgokat, és keressük a saját szerepünket, szolgálatunkat mindebben.
Ugyanakkor nem lenne jó, ha a beszélgetéseinkre a keserűség, a reményvesztettség, az egymásra mutogatás, nyomná rá a bélyegét. Számtalan kérdés van a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, bennem is, amit nem értek, amivel kapcsolatban csak fájdalmat érzek, ezzel együtt mégis van bennem egy mélységes meggyőződés, hogy Istennek jó terve van ezzel a gyülekezettel, és nekem itt a helyem ebben a gyülekezetben.
Figyeljétek meg, hogy van egy remekül működő bibliakörünk Dénes Ibolya vezetésével, ami már sok-sok generációt tanított meg a hit alapjaira. Aztán ott van a Tini és Ifi csoportunk Gracza Jocelyn és Tfirst Gábor vezetésével ami a saját fiataljainkon kívül más fiatalokat is vonz. Olyan zenészeink és Sztrida Barnabás vezetésével olyan dicsőítő csapatunk van akik országos szinten is megállják a helyüket. Bizonyságtevők igen széles köre gazdagította a vasárnapi alkalmainak az elmúlt években a feleségem koordinálásával. Komoly technikánk és technikai csapatunk van amivel magas színvonalon tudjuk kiszolgálni az alkalmakat. Van egy megbízható és hűséges háttér szolgálatot végző csapatunk Kis Miklós vezetésével, akik hétről hétre fogadják az érkezőket. Vannak tanítóink és Igehirdetőink Dénes Feri kommunikációs szakemberként segíti munkánkat. Régóta stabilan működő szociális bizottságunk van Fábián Péter vezetésével akik odafigyelnek a szükségben lévőkre. Az idősek és betegek látogatását sokan végzik önszorgalomból is, de ezentúl Bérczes Lajos fogja összefogni ezt a területet a szociális bizottság támogatásával. Márta csoportunk Nagy Laci vezetésével szolgálatkészen segít a szeretetvendégségek lebonyolításában Becző Julika csendben a háttérben szervezi a folyamatos imádkozást. A gyülekezetből nagyon sokan rendszeresen segítenek a Menich András által vezetett Hajlék misszióban. És akkor még nem említettük Enikőt és Attilát mint gondnokainkat, a Gazdasági Bizottságot, a pénztárosainkat, a Női kört, a Kórust, a Házaspáros alkalmakat, és a „Határok” konferenciát..
Látjátok mennyi szolgálattevőt adott Isten a gyülekezetünknek? Tehát nem kell megijednünk, hanem csak annyit kell tennünk, hogy mindenki hűségesen végezze a szolgálatát tovább. Próbáljuk meg az egyes szolgálati területeket minél jobban összehangolni, hogy az egyes területek segítsék egymást, és közben alázattal és önvizsgálattal keressük együtt Isten akaratát a jövővel kapcsolatban.

(Elhangzott: 2017-02-22-én az Agapé Pünkösdi Gyülekezetben. Szerkesztett változat.)

Fábián ZoltánFábián Zoltán

 

 

 

Kategóriák: